5 design hotspots in Rotterdam

7 juli 2013

5 design hotspots in Rotterdam
Hallo allemaal. 
Mijn naam is Louise en ik schrijf het dagelijkse blog 30s Magazine
Omdat Iris binnenkort een weekendje naar Rotterdam gaat, heeft ze mij gevraagd om mijn favoriete shopadresjes in Rotterdam met haar en jullie te delen. Ik ben geen Rotterdamse maar kom er wel vaak.

Geboren en getogen in Delft, was Rotterdam altijd de stad waar ik ging stappen en winkelen. En leuke shopadressen en restaurantjes ontdekken is iets wat ik veelvuldig en graag doe in de gehele Randstad.
Dus hier komen ze dan, mijn top 5 design hotspots.

1. Groos
Groos is een vrij nieuwe aanwinst in Rotterdam. De naam van deze conceptstore, wat trots betekent, laat letterlijk Rotterdams trots zien. 
Alle designs, van mode, tot interieur, kunst, literatuur en keramiek zijn van Rotterdamse hand. Van beginnende tot gevestigde ontwerpers, het is een platform voor lokale kwaliteitsproducten. – Schiekade 203

———-/////———-
2. Depot
Depot is een ontwerpbureau en interieurstudio in één van de meest gezellige straatjes van Rotterdam. 
Op de hoek van de Pannekoekstraat kun je van donderdag tot en met zaterdag de winkel bezoeken. Behalve bekende merken en designklassiekers, als Marimekko, Donna Wilson en Eames, verkoopt Depot ook woondesign van minder bekende hedendaagse ontwerpers. – Pannekoekstraat 66a

———-/////———-
3. Vanbinnen
Vanbinnen is een walhalla voor interieur liefhebbers die van natuurlijke materialen houden. De woonwinkel verkoopt designs van topmerken, maar dan wel van duurzame kwaliteit, denk aan biologisch afbreekbaar servies, natuurlijk gekleurde stoffen, hout van gecontroleerde bossen, en handgemaakte kussens. Je kunt er terecht voor meubels, textiel, accessoires en verf. – Mariniersweg 1 (zijstraat Pannekoekstraat)
———-/////———-
4. Rondom het Zwaanshals
Rondom het Zwaanshals is een opkomend buurtje in Rotterdam Noord. Het is het rondje van de straten Zwaanshals, Zaagmolenkade, Zaagmolendrift, Noordplein, en Woelwijkstraat. Je vindt er tal van kleine winkels en gezellige restaurantjes. Op de Zaagmolenkade en Woelwijkstraat zijn er bijvoorbeeld interessante vintage stores. Op het Noordplein vind je de grootste kookwinkel van Nederland. En in de Zwaanshals vind je woonwinkels, en kleine ondernemers zoals bijvoorbeeld Noot & Zo. Eigenaresse Suus maakt en verkoopt hier haar eigen keramiek. 
Lees meer over haar hier.
———-/////———-
In een zijstraatje van de Zwaanshals vind je Garage C, (voorheen Roteb Stylecenter genoemd) waarin kunstenaars en creatievelingen hun eigen kamertje hebben en handwerk maken en verkopen. Fashion, sieraden, en kunst, het wordt allemaal onder je neus gemaakt en je kunt het meteen meenemen. In de winter vindt hier ook de Swan market plaats. – Zaagmolenkade 46
———-/////———-
5. Botersloot
Botersloot is het verlengde van de Pannekoekstraat. Hier komende locals voor een hapje en drankje. Behalve heel veel terrasjes vind je hier ook een concentratie van kleine designwinkels.
Leuke lampen, unieke meubels, en meer.
Veel plezier in Rotterdam en ik hoor graag hoe jullie het vonden. – Louise
———-/////———-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie