DDW 2013 | Daan Roosegaarde

Als je naar de Dutch Design Week | DDW 13 gaat , vergeet dan niet om naar de interactieve lichtkunstwerk CRYSTAL | Lichtkristallen | van Daan Roosegaarde te gaan.
Informatie via studio Daan Roosegaarde :
” Vanaf de start van de Dutch Design Week op zaterdagavond 19 oktober is het interactieve lichtkunstwerk CRYSTAL te beleven op Strijp-S in Eindhoven. Het permanente kunstwerk bestaat uit honderden led-kristallen die licht geven als je ze aanraakt of oppakt. Lego van Mars, noemt kunstenaar Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde zijn Crystals. Dat slaat niet alleen op hun buitenaardse design, maar ook op hun oneindige speelmogelijkheden. CRYSTAL was eerder al te zien in Amsterdam, Parijs en Moskou.
In een zwarte tunnel in het Natlab, waar Einstein ooit werkte, Philips haar gloeilampen maakte en de eerste CD-rom werd gepresenteerd, liggen de Crystals. Deze zijn onderdeel van het lichtprogramma Light-S in Eindhoven wat nieuwe belevingen wil creëeren tussen mens en ruimte. CRYSTAL past hier perfect tussen: de Crystals zijn witte kristallen met leds. Ze liggen op een vloer met een speciaal magnetisch veld waardoor de Crystals oplichten. CRYSTAL is hiermee een van de nieuwste innovaties in licht.
Interactieve kristallen
CRYSTAL is niet alleen vernieuwend qua uiterlijk, vooral het interactieve element maakt het kunstwerk bijzonder. Met de Crystals kun je je creativiteit de vrije loop laten. Zo gebruikte iemand de Crystals om zijn vriendin te huwelijk te vragen. Kunstenaar Daan Roosegaarde noemt dit verschijnsel ‘Facebook Plein’, waar sociale media en licht samenkomen om een nieuw soort openbare plek te creëren.
De toekomst met CRYSTAL
StudioRoosegaarde blijft de Crystals verder ontwikkelen vanuit de visie dat licht de relatie tussen de mens en zijn omgeving versterkt. De komende jaren zal de studio zich bezighouden met de ontwikkeling van Crystals in nieuwe vormen en kleuren, samen met diverse hightech bedrijven en culturele organisaties. Zo groeit CRYSTAL door. “

Hij heeft zo veel enorm interessante dingen gedaan!

Kijk ook echt even op de site van studioroosegaarde

Al het beeldmateriaal via studioroosegaarde

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie