New restaurant The Jane Antwerpen by Piet Boon®, Sergio Herman and Nick Bril

Wat is het mooi geworden! 
I Love it!
New restaurant The Jane Antwerpen 
by Piet Boon®, Sergio Herman and Nick Bril
scoll down for english

The Jane by Piet Boon®

“GODDELIJK’ FINE DINING EXPERIENCE THE JANE OPENT HAAR DEUREN OP 25 MAART

Michelin-sterrenchef Sergio Herman en chef-kok Nick Bril creëerden ruim drie jaar geleden hun “fine dining meets rock ’n roll” restaurantvisie samen met ontwerper Piet Boon op een mystieke plek in Antwerpen; de kapel van een voormalig militair hospitaal.”
Zo begon het persbericht dat ik van Piet Boon ontving.
Ik had er natuurlijk al veel over gehoord en zat op het puntje van mijn stoel om het eerste nieuws te mogen ontvangen: hoe zal het er gaan uitzien? Wat zijn de plannen? Welke stijl gaat het worden? En dan natuurlijk het eten: de gerechten van Sergio Herman…. 
Dat kan alleen maar top worden!
En het wordt alleen maar beter:
Piet Boon Studio heeft er voor gekozen om het karakteristieke pand, dat een kapel van een voormalig militair hospitaal is, grotendeels in zijn waarde te laten door bijvoorbeeld het originele plafond in zijn authentieke staat te laten. 
Pure Wabi Sabi als je het mij vraagt!
De door glas omhulde keuken staat op de plek van het vroegere altaar:  Het hart van het gebouw. 
Je ziet dus letterlijk wat de koks voor jou aan het bereiden zijn. 
Verder zijn er in het gebouw, zoals Piet Boon in zijn interieurs en Sergio Herman samen met Nick Bril in de gerechten toepassen, veel pure en rijke materialen gebruikt zoals natuursteen, eikenhout en leer.
Spraakmakende samenwerkingen zijn er aangegaan met bijvoorbeeld Studio Job [die ik onlangs geïnterviewd heb] voor de bijzondere ramen en de enorme kroonluchter van 12 bij 9 meter door PSLAB. Zie onderaan de video van de lamp “ Making of ‘Lion Fish‘” 
Het servies BASE dat Piet Boon ontwierp is in samenwerking met Serax uitgebracht en zal voor het eerst in The Jane gebruikt worden.
 Binnenkort ga ik weer  naar Antwerpen en ga er dan ook vast en zeker voor zorgen dat ik een hapje ga eten bij The Jane, waarvan natuurlijk uitgebreid verslag volgt hier op mijn blog….
The Jane is vanaf nu geopend voor publiek, dus als je zelf een kijkje wilt gaan nemen, ga dan naar de website The Jane en reserveer!
Wordt vervolgd! 
The Jane by Piet Boon®

The Jane by Piet Boon®

The Jane by Piet Boon®

The Jane by Piet Boon®

” DIVINE FINE DINING EXPERIENCE THE JANE OPENS ITS DOORS ON 25 MARCH 

Michelin starred chef Sergio Herman and chef cook Nick Bril created more than three years ago, their “fine dining meets rock ’n roll” restaurant vision along with designer Piet Boon in a mystical place in Antwerp , the chapel of a former military hospital. “




Thus began the press release that I received from Piet Boon.

I heard a lot about The Jane and sat on the edge of my seat to receive the first news: How will it be? What are the plans? What style will it be? And then of course the food, the courts of Sergio Herman …. That can only be top!

And it only gets better: Piet Boon Studio has decided to restore only the necessary parts and to conserve the rest of the characteristic chapel of the former military hospital. For example: the original ceiling is mostly left in its authentic state.
Pure Wabi Sabi if you ask me!

The glass walled kitchen is situated in place of the former altar: the heart of the building.
So you literally see what the cooks are preparing for you.

Piet Boon, Sergio Herman and Nick Bril all love to work with pure and rich ingredients and so they applied natural stone, oak and leather in the building, to complete the concept.

Also some high-profile collaborations are entered, for example, Studio Job [ Whom I recently interviewed] for the special windows and PSLAB for the huge chandelier which is 12 by 9 meters big! 
See also the video  below of the making of the lamp : 
 “ Making of ‘Lion Fish‘”

The tableware BASE by Piet Boon is released in cooperation with Serax and will be used for the first time at The Jane.

 I regularly go to Antwerp and will certainly make sure that I ‘m going to visit and grab a bite at The Jane, and of course make a full report, over here at my blog ….

The Jane is now open to the public, so if you want to take a look for yourself, and be pampered with delicious food and immersed in luxury: go to the website  of  The Jane and book a nice place !

To be continued !

The Jane by Piet Boon®

Video van het maken van de lamp “ Making of ‘Lion Fish‘”
The video of the making of the lamp  Making of ‘Lion Fish‘”

More info:  The Jane Antwerpen


++++++++++++++++++++++
Like more of this? 
Then follow me and stay updated :-)
Link with love 
Xo Iris
++++++++++++++++++++++
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie