vakopleiding Interieurstyling | NIA

Vakopleiding Interieurstyling | NIA

800-kleuradviseur kopie

Bron Colora

 

 

Start maandag 7 en vrijdag 11 maart: 12 daagse vakopleiding Interieurstyling

 

Dit jaar geef ik diverse lessen bij NIA!

Samen met Marie Gon verzorg ik o.a. de lessen kleur bij de vakopleiding Interieurstyling en er zijn nog een paar plekken beschikbaar bij de lessen die starten op 7 en 11 maart!! [ Ik geef de serie Kleur lessen die start op 7 maart]

 

Dagopleiding | Het vak van interieurstylist

Als interieurstylist ben je een specialist in het toepassen van trendinformatie in een ruimte. Je beheerst via trendwatching de techniek om smaakbewegingen te analyseren en weet deze toe te passen in het stylingplan. Je bent op de hoogte van stijlen, meubel-, stoffen- en armaturencollecties. Veel interieurstylisten vestigen zich als zzp´er en leveren hun diensten in het hogere segment van de markt.

Onder het werkspectrum vallen ook professionele ruimtes die functioneel zijn voor werk, recreatie, horeca en allerlei vormen van detailhandel. Als interieurstylist werk je in de volle breedte van de branche. Je taken lopen uiteen van het realiseren en uitrollen van winkelconcepten tot het inrichten van kantoren. En natuurlijk het stylen van particuliere woningen. Bij het ontwikkelen van een stylingplan is voor de stylist het ‘Programma van Eisen’ (PvE) van de opdrachtgever maatgevend. Op basis van dit PvE wordt een concept ontwikkeld voor de invulling en uitvoering van het stylingplan.

 

Start maandag 7 en vrijdag 11 maart
De Vakopleiding Interieurstyling bestaat uit 12 dagen of 20 avonden Het pakket is samengesteld uit Stijlenleer, Visuele Communicatie via moodboards, Kleur en Advies, en Interieurtextiel. Elke NIA-module wordt gegeven door een specialist uit het vak.

 

680-kleur-adviseur-interieurstyling-cursusr-advies-kleurenwaaier

 



Bij de klanten thuis

Onder het werkspectrum vallen ook professionele ruimtes die functioneel zijn voor werk, recreatie, horeca en allerlei vormen van detailhandel. Als interieurstylist werk je in de volle breedte van de branche. Je taken lopen uiteen van het realiseren en uitrollen van winkelconcepten tot het inrichten van kantoren. En natuurlijk het stylen van particuliere woningen.

Bij het ontwikkelen van een stylingplan is voor de stylist het ‘Programma van Eisen’ (PvE) van de opdrachtgever maatgevend. Op basis van dit PvE wordt een concept ontwikkeld voor de invulling en uitvoering van het stylingplan.

Vakopleiding Interieurstyling bij NIA ACADEMIE
De Vakopleiding Interieurstyling bestaat uit 12 dagen of 24 avonden = 60 uur les. Het pakket is samengesteld uit Stijlenleer, Visuele Communicatie via moodboards, Kleur en Advies, en Interieurtextiel. Elke NIA-module wordt gegeven door een specialist uit het vak.

Deel 1: Stijlenleer: ken je klassiekers
Om stijlen in het juiste perspectief te kunnen plaatsen, maak je kennis met verschillende bouwstijlen en kunststromingen. We behandelen vormgeving door de eeuwen heen: van De Klassieken tot aan hedendaagse kunst en design. Deze kennis dien je paraat hebben als je de bouwstijl van een huis moet dateren voor bijvoorbeeld herinrichting. Of voor het vertalen van klassieke beeldelementen naar een hedendaagse toepassing.



kunstgeschiedenis-2-680

Docent Gerben Ligtelijn Stijlenleer ( Gerben geeft ook rondleidingen in het Rijks Museum)

Deel 2:
 Visuele Communicatie: vertellen met beelden 
Als je een interieurplan maakt, moet je dit ook kunnen communiceren met beeld en een mondelinge presentatie. Hoe kies je de juiste beelden om juist datgene te vertellen dat je in gedachten hebt? En hoe presenteer je dit op zo’n prikkelende manier dat je ook de opdrachtgever enthousiast maakt? In dit deel van de cursus trainen we deze vaardigheden.


680-interieurstyling-nia-111


Docent Johan Bak voor het vak Mood Boarding

Deel 3: Kleur en Advies: complex en cultureel 
Voor een evenwichtig kleuradvies weeg je allerlei verschillende aspecten af. Los van persoonlijke kleur- en sfeervoorkeuren van opdrachtgevers, die bij een intake natuurlijk worden geïnventariseerd, zijn er nog legio zaken te noemen. Zoals beïnvloeding van de ruimte door kleurgebruik. Of het benadrukken van de functie, en emotionele en culturele kleurassociaties. Kortom, een goed kleuradvies is complex: als professional moet je uitgerust zijn met smaak, intuïtie, uiteenlopende kleurenkennis en kunde in toepassing. (Onze docent Marie-Gon verzorgt stylingopdrachten in binnen- en buitenland. Mocht Marie-Gon voor werk op reis zijn naar bijvoorbeeld China of Amerika, zorgen wij voor een passende vervangende zeer ervaren docent.)

 

800-kleuradviseur
Docent Marie-Gon en afbeelding van Colora.nl

Deel 4: Interieurtextiel: gedegen en waardevol
Een interieur is niet compleet zonder de juiste textielbeleving. In de opkomende marktvraag naar specialistische kennis is dit cruciaal en geeft je als stylist meerwaarde. In dit deel van de cursus maak je je dan ook degelijke textielwarenkennis eigen die essentieel is voor het geven van een goed stoffenadvies. Als aankomend interieurvormgever leer je de opgedane kennis direct en praktisch toepassen binnen de opdrachten, met oog voor functionaliteit, toepassing en beleving.

Advies: verstevig je basis met technische kennis
De Vakopleiding Interieurstyling van NIA is in stilistisch opzicht behoorlijk compleet. In de markt tekent zich echter af dat van interieurvormgevers steeds meer technische vaardigheden en vakkennis wordt verwacht. Zoals het tekenen en indelen van plattegronden, perspectieftekenen en verlichting. Wil jij je daarin ook bekwamen? Dan adviseren we eventueel na de Vakopleiding Interieurstyling ook Binnenhuisarchitectuur 1 bij NIA te volgen. Daarin komen deze onderwerpen ruimschoots aan bod. Hierna ben je stevig voorbereid om als interieurstylist te starten op de markt.

 

NIA-cursussen geprezen door interieurprofessionals 
NIA heeft de afgelopen jaren honderden ontwerpers en stylisten getraind met bij- en nascholingscursussen voor de interieurbranche. Veel leden van stylistenvereniging CRISP zijn cursist van NIA. Cursusevaluaties tonen een hoge tevredenheid aan, ook onder werknemers binnen het interieurvak. NIA heeft getraind op leslocaties in Amsterdam en bij inkoopcentra als ETC Expo in Culemborg en HTC in Nieuwegein. Daarnaast werken we intensief samen met gerenommeerde bedrijven die hun kennis willen delen met ons en onze cursisten. Enkele van deze bedrijven zijn: Modular Lighting, Bart Brugman Interieurstoffen en Ressource Verf.

 

interieurstyling-1

cursus kleur en advies bron afbeeldingen Flexa

Wie zijn onze studenten? 
Wees niet te snel bang dat je buiten de boot valt: bij NIA studeren mensen met uiteenlopende achtergronden, vooropleidingen en werkervaring. Ook zien we studenten die een switch in hun carrière willen maken. De leeftijd van de NIA-student varieert van 22 tot 55 jaar. De variatie maakt het samen leren juist interessant. Eén ding hebben de cursisten van NIA met elkaar gemeen: ze zijn uitermate serieus en worden gedreven door hun passie voor interieur.

Materialen

De tekenmaterialen die je nodig hebt en desgewenst zelf kunt aanschaffen.
Bijkomende kosten voor kleurenwaaier, kleuroefeningen en readers € 99,-

Vragen?
Heb je nog vragen over de Vakopleiding Interieurstyling. Bel of mail onze studieadviseur René Verhoeven: 06 – 39 76 99 33 of nia.academie@gmail.com

NIA ACADEMIE: specialist in marktgericht interieuronderwijs
Meer lezen over NIA…

Leslocaties
Deze cursus wordt gegeven in Utrecht/Nieuwegein. NIA ACADEMIE geeft ook cursussen op andere locaties in Nederland. Check de cursuslijst. 

Zin? Reserveer en schrijf je in!
Is de Vakopleiding Interieurstyling écht iets voor jou? Schrijf je dan nu in. Reserveer jouw plaats met een voorinschrijving : NIA vakopleiding Interieur Styling.
Twijfel je nog over je aanmelding?

Kom dan langs bij een van onze proeflessen of infoavonden en maak kennis met onze docenten. Tijdens de proefles gaan we ook echt aan de slag, zodat je kun ervaren of deze lessen echt iets voor je zijn. Wil jij werken als interieurontwerper of stylist, dan is de keuze voor een goede opleiding essentieel. Meer lezen en aanmelden…

 

Heb je interesse? Geef je dan snel op!

Tot dan!

Enjoy! Iris

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie