3-daagse cursus Kleuradviseur 2 : De balans tussen trends en eigenheid


Dit jaar geef ik les over trends bij  NIA!

Ik geef de 2e cursusdag les over Trends :

DAG 2: Trends
Wat zijn trends? | Waar komen kleurtrends vandaan? | Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste trends? | Wat zijn de laatste kleurtrends?

Hieronder kun je alle info vinden over de cursus. Lijkt het je wat? Ga dan nu naar de site van NIA om je in te schrijven.

 

Logo Nia

 

De verfindustrie, trendbureaus en blogs lanceren trends die ook inspirerend kunnen zijn voor jouw projecten. Maar als alle ontwerpers en stylisten trend- en kleurinformatie op hetzelfde moment toepassen in hun werk en ook de retail ademt dezelfde trends… slaat bij de consument de verveling al snel toe.

Trends zijn saai
Neem nu de huidige ‘Kopertrend’. Bouwmarkten, interieurbladen en woonwinkels, van hoog tot laag in de markt, vol met koperen objecten. Iedereen doet het trucje en daarmee glijdt een trend af van vormgeven tot na-apen. Overal dezelfde materiaalkleur is al snel boring en passé.

Jouw handschrift
Het moet anders. Maar hoe? In deze cursus gaan we op zoek naar jouw persoonlijke stijl in kleurtoepassing. Hoe kun je origineel zijn, van de gebaande paden af en toch in touch with time zijn? Aan de hand van oefeningen vinden we jouw kleurhandschrift. 

Waar komen trends vandaan?
Doen we kleurtrends en prognoses in de ban? Nee, je krijgt een flinke doses aan trends gepresenteerd. Daarnaast geven we je praktische en noodzakelijke informatie waar je trends in de toekomst zelf kunt vinden. We begeleiden je tijdens deze cursus om prikkelende kleurplannen te maken die trendgevoelig én persoonlijk zijn.

Bron: www.mydecolove.com

Wat zit er in deze cursus?

DAG 1: Je persoonlijk handschrift en kleurvoorkeuren ontdekken 
Werken met een briefing van de opdrachtgever | Je persoonlijke kleurkaart samenstellen | Allerlei manieren om kleuren te sorteren en kleurkaarten te maken met NCS | Werken met abstracte beelden als inspiratie voor je kleurplan| Associatief denken en professioneel vertalen

DAG 2: Trends
Wat zijn trends? | Waar komen kleurtrends vandaan? | Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste trends? | Wat zijn de laatste kleurtrends?

DAG 3: Klantwensen trendy vertalen met een personal touch
Persoonlijke esthetische kwaliteiten in dienst stellen van een klant of opdrachtgever | Uitgebreid bespreken van de huiswerkopdracht 

Docenten
Tijdens deze cursus krijg je les van twee kleurprofessionals. Ik weet zeker dat je hun werk al eens bent tegen gekomen.

Bron: NIA docent Marie-Gon en Flexa 

Marie-Gon heeft verschillende woonboeken op haar naam staan. Marie-Gon werkt voor zowel zakelijke als particuliere klanten, zoals hotels, restaurants, sportscholen, kantoorpanden, trendpleinen, woonbeurzen en heel veel woonhuizen. Zij is een van de interieurstylisten van het TV-programma VTWonen Doe-het-zelf. Marie-Gon geeft ook les voor textielfabrikantenin in o.a. China. Bij het huis van Marie-Gon binnenkijken kan ook.  Meer lezen…. 

Bron: NIA docent Iris Havekes

Iris Havekes van C-more is Interieurontwerpster en trendwatcher. Iris heeft een modeachtergrond en volgde opleidingen aan de kunstacademie Artez in Arnhem en Stylingacademie Artemis in Amsterdam. Iris geeft Interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Ook schrijft zij een internationale blog met het laatste nieuws en trends over design op: www.interieuradviesblog.nl.

 

Bron: NIA docent Iris Havekes

Doelgroepen

Bloggers, interieurstylisten, -ontwerpers en -architecten, inkopers, vastgoedstylisten en verder iedereen die zich professioneel bezighoudt met interieur.

Certificaat
Na het afronden van deze 3-daagse cursus ontvang je het certificaat ‘Kleuradviseur 2’ van de NIA ACADEMIE

Basiskennis
Als je mee wilt doen aan deze cursus is het wel van belang dat je kunt werken met het NCS-kleursysteem. Dit systeem wordt uitgebreid uitgelegd in onze cursus ‘Kleuradviseur 1’. Deze basiscursus is de perfecte vooropleiding voor deze vervolgcursus. Twijfel je over je vaardigheden bel dan even met de NIA-studieadviseur voor meer achtergrondinformatie, advies en overleg: 06 39 76 99 33.

Bron: www.mydecolove.com

Welke bladen?

Bij NIA is niks verplicht, behalve een passie voor interieur, maar hierbij een lijst met inspirerende magazines. De overbekende consumentenbladen laten we thuis tijdens deze cursus. Interieurtijdschriften zijn handig, maar ook reisboeken, boeken over grafische vormgeving of fotoboeken bieden informatie en inspiratie. Denk ook eens aan een leuk, verassend vintageboek uit de kringloopwinkel…

Lijkt het je wat? Ga dan nu naar de site van NIA om je in te schrijven.

Wellicht tot ziens!

XO Iris

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie