Lunch met Studio Job en Volvo | woonbeurs 2013

Lunch met Studio Job

Studio Job en Volvo.
Foto via Volvo
Like to read this post in english? Click here!

Dancing QueenAfgelopen dinsdag maakte Volvo op de woonbeurs de samenwerking met Studio Job onder de noemer “Design moves us” bekend. Nynke en Job waren zelf aanwezig en Job gaf een bijzondere performance waarbij hij onder andere het nummer “Dancing Queen” van de Zweedse band Abba ten gehore bracht. 

Daar had je bij moeten zijn…

Lunch

Vanwege deze bijzondere samenwerking mocht ik op uitnodiging van Volvo samen met een klein gezelschap lunchen met Nynke en Job. In het restaurant, waar de gerechten er net zo mooi uitzien als dat ze smaken, worden we hartelijk ontvangen. Het ziet er gezellig uit en de sfeer is goed. De fris gedekte tafel nodigt uit tot een fijne maaltijd en een ongedwongen gesprek.

Bekendmaking samenwerking Studio Job en Volvo foto by C-More
Bekendmaking samenwerking Studio Job en Volvo
foto by C-More
Nadat we plaatsgenomen hebben kom ik er achter dat er in mijn eigen woonplaats Nijmegen een werk van Studio Job staat: De ARK, een Arc de Triomphe in aluminium. Deze staat in Oosterhout, een nieuwe wijk van Nijmegen, net over de Waal. Binnenkort ga ik er eens kijken.

Job en Nynke | Studio Job voor Volvo foto by C-More
Job en Nynke | Studio Job voor Volvo
foto by C-More


Viktor en RolfEr zijn nog meer raakvlakken…. Studio Job ontwerpt al jaren de decors voor Viktor en Rolf, zoals deze van de show van afgelopen september. 

En Viktor en Rolf zijn oud klasgenoten van mij van de Kunstacademie Mode in Arnhem.

Volvo en Studio Job

Over de samenwerking met Volvo: “Het ontwerpen van een nieuw model is niet wat we gaan doen, maar een samenwerking zoals deze, het ontwerpen van 3 sculpturen, past wel bij ons. We zijn al bezig met het onderzoek en het stijlboek”. De unieke objecten, geïnspireerd op de Volvo XC60, gaan in april 2014 gepresenteerd worden. 

Carpet Studio Job voor Volvo
foto via Volvo
Woonbeurs
Op de woonbeurs zijn de unieke, speciaal voor Volvo ontworpen graphics in het bekende iconische handschrift van Studio Job te zien. Onder de auto ligt een enorm rond carpet met het dessin en een zwart-wit print op de Volvo zelf. Op de Volvo staat een enorme houten kist. Wat daar in zit blijft voorlopig nog een verrassing. Op de stand wordt ook een film geprojecteerd over de synergie tussen Volvo, design en Studio Job.
Studio Job voor Volvo foto by C-More
De kist bovenop de Volvo | Studio Job
foto by C-More

Klik hieronder om verder te lezen 


Wicky de Viking
De graphics zijn geïnspireerd op de Zweedse cultuur, waar Volvo vandaan komt, op de Wicky de Viking helmen, de Scandinavische Mythologie met zijn monsters en goden en sporen van autobanden. Natuurlijk uitgewerkt tot in perfectie, zoals Studio Job dat altijd doet. Nynke: “Het is echt handwerk, deze graphics. Ik teken dan wel op de computer, maar een programma kan dit niet zelf. Dan krijg je nooit de goede verhoudingen en liggen de iconen bijvoorbeeld teveel op elkaar. Er zit ook geen herhalend patroon in onze graphics. Ik zit uren achter de computer totdat het helemaal perfect is.” 
Graphics by Studio Job voor Volvo foto by C-More
Graphics by Studio Job voor Volvo
foto by C-More

Suske en WiskeJob en Nynke, die nu inmiddels al meer dan 13 jaar als een soort Suske en Wiske samen werken en leven, zijn heel verschillende persoonlijkheden en vullen elkaar daardoor zo goed aan. Vanaf het begin was er al een klik. Nynke studeerde in die tijd grafische vormgeving aan de Design Academie en Job had inmiddels al een aantal ontwerpen en samenwerkingen op zijn naam staan. Ze hebben Studio Job vanaf de grond opgebouwd tot het wereldwijd bekende “icoon” dat ze zelf nu zijn geworden. En de awards die ze gewonnen hebben liegen er niet om. Job zegt: “Het zijn er inmiddels zoveel, mijn nichtje had vroeger een trofee kast met de prijzen die ze won met sporten, zoiets zou bij ons ook kunnen staan.”

Auto’s en horloges
Tijdens de heerlijke lunch, die er ook nog eens prachtig uit ziet, wordt er natuurlijk gesproken over de voorkeur voor auto’s. Job heeft duidelijk een grote liefde voor de oudere modellen. Zijn eigen auto, een Porsche 911, is een oldtimer en wat betreft de Volvo vallen de 480, Bertone en de 850R, die allemaal ook een hoog iconisch gehalte hebben, het meeste in de smaak. Ook horloges komen ter sprake, Job is behoorlijk trouw aan het horloge dat hij op zijn 18e verjaardag kreeg: een Rolex Oyster. Hij draagt het nog steeds. Hieruit blijkt weer de liefde voor geschiedenis en het verhaal dat bij een object hoort.
Graphics Studio Job voor Volvo
foto via Volvo


Oevre
De lunch zit er op en allemaal gaan we onze eigen weg naar volgende afspraken. Ik ga ook nog even terug naar de woonbeurs om op mijn gemak de graphics op het carpet en de auto op de stand van Volvo nog eens goed te bekijken en foto’s te maken. 
Wat een bijzondere middag was het. Als interieurontwerper en designliefhebber bewonder ik het werk van Studio Job. Met name de “Paper serie” die bij MOOOI is uitgebracht, het prachtige textiel zoals het Pantheon tafelkleed en de theedoeken met insectenprints bij het TextielMuseum en de “Precious Box II” in biscuit van Koninklijke Tichelaar. Ik was ook best vereerd dat ik door Volvo uitgenodigd werd om deze twee ontwerpers met een zeer uitgesproken oeuvre te ontmoeten. 
Job, Nynke en Volvo, bedankt.

Volvo Design Challenge

Als “cherry on the cake” heeft Volvo de Design Challenge in het leven geroepen. Studenten van alle deelnemende Design- en kunstacademies of universiteiten in Nederland kunnen een item ontwerpen, geïnspireerd op de Volvo XC60.
Studio Job voor Volvo foto by C-More
Studio Job voor Volvo
foto by C-More
Studio Job neemt deel in de jury en de top tien van belangrijkste ontwerpen worden, gelijktijdig met de Objecten die Studio Job voor Volvo maakt, geëxposeerd in een toonaangevend Nederlands museum. Daarnaast ontvangt het winnende designtalent een prijs van €5.000. 
Meedoen kan vanaf 1 november 2013 tot 14 februari 2014. 
Kijk hier voor meer informatie. 
Ik zou zeggen: Grijp je kans!
Like to read this post in english? Click here!
—–/////—–
Ps: het oktober nummer van EH&I staat boordevol met Studio Job!

++++++++++++++++++++++

Vind je deze blog leuk en wil je niks missen? 
Volg me dan en blijf op de hoogte :-)

En ik nodig je van harte uit om te reageren!
I love to hear from you :-)
Link with love 
Xo Iris
++++++++++++++++++++++

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie