Cursus Trendwatching bij NIA

Cursus Trendwatching bij NIA

By C-More

For the Dutchies:

630-trendwatching-stylisten-interieur

Ik geeft dit jaar diverse cursussen en workshops bij NIA.

De 3-daagse cursus Trend watching voor interieur stylisten en retail start  op 8 april 2016. Meer info via NIA Cursus Trend Watching.

Info via NIA:

Als stylist werk je met de productuitingen van trends. Maar wat zijn trends nu eigenlijk? Waar zijn ze op gebaseerd en hoe kun je ze zelf leren zien? De cursus ‘Trendwatching’ geeft je hierin inzicht.

Nieuwe kleuren, stoffen en materialen worden vaak ‘trends’ genoemd. Maar producten zijn geen trends. Trends zijn ontwikkelingen in de manier waarop mensen denken over de wereld om hen heen. Dat denken verandert voortdurend, en krijgt dus ook nieuwe uitingsvormen, in kleuren, vormen en materialen die je als stylist gebruikt om je klant te inspireren en overtuigen.

 

 

630-trendwatching-nia-cursus-interieurstylist

 

 

 

 

In de cursus ‘Trendwatching’ leer je dan ook wat trends zijn, en vooral ook wat trends niet zijn. Je raakt bekend met de onderliggende waarden van product- en consumententrends. Hierdoor weet je beter wat je klant wil, ook zonder dat hij dat zo duidelijk gecommuniceerd heeft. In de cursus gaat het om trends in de breedste zin van het woord, dus niet alleen om interieurtrends. Dit vergroot je begrip van trends.

Trends uiten zich in producten. In de cursus worden interieurproducten ‘ontleed’ op de trendwaarden die ze vertegenwoordigen. Zo weet jij beter te onderbouwen naar je opdrachtgever, waarom je ze een bepaald interieur of sfeer adviseert.

 

630-trendwatching-interieurstyling-1

 

In de cursus leer je ook andere beelden dan interieurbeelden te gebruiken voor het overbrengen van trendwaarden. Met kennis van de trends van nu is het tenslotte ook makkelijker te kijken naar de trends van morgen. Met je vinger aan de pols van de tijdgeest, weet jij straks of we warme interieurbreisels willen of koele, zakelijke materialen. Of we technisch willen, of craft of misschien wel ‘technische craft’!

 

De cursus bestaat uit 6 delen:
Dagdeel 1: Wat is trendwatching?
Dagdeel 2: Wat zijn trends en hoe werken ze?
Dagdeel 3: Wat zijn trendbronnen?
Dagdeel 4: Welke trends spelen er?
Dagdeel 5: Hoe vertaal je trends naar je opdrachtgever?
Dagdeel 6: Hoe maak je een trendpresentatie?

Eindresultaat
Na het volgen van de cursus Trendwatching:
– kun je trends herkennen
– begrijp je waarom bepaalde producten, vormen, kleuren, materialen aanslaan en andere niet
– kun je uit interieursferen en -producten trends afleiden
– heb je de vaardigheid om trends weer te geven met nieuwe beelden
– heb je ervaring opgedaan met het vertalen van trends naar het interieur/ interieurelementen

 

trendwatching-12

bron: Textiel Museum

Doelgroepen
Zelfstandig werkende interieurontwerpers en -stylisten of stylisten/verkopers, inkopers die werkzaam zijn in interieur retailbranche.

Docent
Iris Havekes van C-more is Interieurontwerpster en trendwatcher. Iris heeft een modeachtergrond en volgde opleidingen aan de kunstacademie Artez in Arnhem en Stylingacademie Artemis in Amsterdam.  Iris geeft Interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Ook schrijft zij een internationale blog met het laatste nieuws en trends over design op:www.interieuradviesblog.nl

 

Docent NIA | Iris Havekes | C-More

Meer info en inschrijven via NIA

•Geniet!•

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments

Leave a Comment

All rights reserved © Copyright 2007-2015 by C-More Interior blog · Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie